Mersin HAVA DURUMU

QHA Media Haberi

- +

Kaynak: QHA MEDIA HABER

SURİYE TÜRKMENLERİ DERNEĞİ BAŞKANI ÇELİK: TÜRKMENLER GURURLU İNSANLARDIR!

Suriye’deki Suriye Türkmenleri’ne insani yardımda bulunan Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ali Çelik dernek faaliyetlerini Kırım Haber Ajansı’na (QHA) anlattı.

Yapılan yardımlar ile ilgili konuşan Suriye Türkmenleri Derneği Genel Başkanı Ali Çelik, “Biz maddi yardım almıyoruz, bu bir gönül işi” diye belirtti.

Dernek olarak 2015 yılından bu yana faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Başkan Çelik, Suriye’de zor şartlarda olan Türkmenlere düzenli bir şekilde insani yardımı yaptıklarını belirterek, “Dernek olarak Mersin merkezli olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Dernek olarak savaş bölgesindeki Türkmenler için kıyafet yardımı yapıyoruz. Bu amaçla Mersin’de 30 adet kıyafet kumbarası yaptırdık. Aynı şekilde kıyafet kumbaralarından Konya’ya da yaptırmayı planlıyoruz. Toplanan kıyafetleri bölgedeki belediyelerden veya valilikten nakliye desteği alarak, ayda 2 kamyon yardımı Karaköprü Türkmen kampına götürüyoruz.” diye konuştu.

“TÜRKMEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VE YETİMLERE DE YARDIMLARIMIZI YAPIYORUZ”

Ayrıca dernek olarak Türkiye’deki yetimlere ve üniversite okuyan Türkmenlere de yardımda bulunduklarını belirten Başkan Çelik, “Suriye Türkmen Derneği olarak ayrıca Türkiye’de gerek üniversitelerde okuyanların gerekse öksüz ve yetimlerin okuma imkanlarını da sağlıyoruz. Bu yardımları dışarıdan almadan sağlıyoruz. Kendi yönetimimizde bulunan gönüllülerimiz aracılığıyla yapıyoruz. Burada avantajımız, nakliye konusunda yardım sağlayan belediyeler sayesinde insani yardımları götürmek için gereken nakdi bu çocuklarımıza harcıyoruz.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZA DURMADAN DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Çelik, her zaman dernek olarak sahada olacaklarını, çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Biz her zaman sahadayız ve çalışıyoruz. Çalışmaya da durmadan devam edeceğiz. Dernek olarak Mersin’i merkez olarak seçmemizin sebebi de konum olarak bize kolaylık sağlamasıdır. Çünkü Mersin ulaşacağımız noktalara 300 km gibi bir konumda… Bu durumda haliyle hem hız konusunda hem de ulaşım konusunda kolaylık sağlıyor. Yardımları ulaştırdığımız noktalarda da resmi bir tavır içerisinde olmuyoruz. Çünkü Türkmenler gururlu insanlardır, kolay kolay bir yardım istemezler.”

YORUM GÖNDERYorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir, üye olmak için tıklayınız.